top of page
  • Εικόνα συγγραφέαdr.Dimitrios Iliopoulos

Ομιλία του Καρδιοχειρουργού Dr. Δημήτριου Ηλιόπουλου, στο Houston Aortic Symposium

Αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή, η συμμετοχή μου στο 14ο Συνέδριο «Houston Aortic Symposium», στην καρδιά του Αμερικανικού Νότου, στο Τέξας.

Σε αυτό το ταξίδι με ακολούθησαν έξι νέοι συνάδελφοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικές προσωπικότητες του ιατρικού κόσμου και να ακούσουν δημιουργικές συζητήσεις για την αορτή και τις δομικές καρδιοπάθειες.


Μετά τη λήξη του συνεδρίου, επισκεφθήκαμε την κλινική Heart and Vascular του νοσοκομείου Memorial Hermann.

Η επίσκεψη αυτή μας βοήθησε να κατανοήσουμε πως αντιμετωπίζονται πρακτικά ζητήματα ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της υφηλίου. Οι νέοι συνάδελφοι προσδοκούν και αναμένουν την πραγματοποίηση και άλλων εκδρομών ανάλογης φύσεως.

Είναι εξαιρετικά σημαντική η άμεση επαφή των νέων ιατρών με τις εξελίξεις του τομέα τους.


Φωτογραφίες από την ομιλία μου στο Houston Aortic Symposium μεθέμα : ‘Elongation of the Aorta’











Το όμορφο και ενδιαφέρον ταξίδι στο Τέξας, για το 14ο Συνέδριο «Houston Aortic Symposium», ξεκίνησε ύστερα από πρόσκληση του καθηγητή και μέντορά μου Hazim J. Safi καθώς και του διαδόχου μου και φίλου μου Antony Estrera.

Μεταξύ των συνέδρων, παρευρέθηκαν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της Καρδιοχειρουργικής και της Αγγειοχειρουργικής.

Η θεματολογία του συνεδρίου ήταν υπερπλήρης. Κυριάρχησαν συζητήσεις γύρω από την ενδαγγειακή και την κλασική ανοιχτή αντιμετώπιση των χειρουργικών παθήσεων της αορτής.


Με τον φίλο και συνάδελφο καρδιοχειρουργό Δημήτριο Κουδουμά










Ομιλώντας με θέμα ‘Elongation of the Aorta’. Διακρίνονται οι συμπρόεδροι του session Rania Prevenza, Καθηγήτρια στο Baylor College of Medicine και ο Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής και Διευθυντής στο University of Pennsylvania, Joseph Bavaria.



Μετά την λήξη του συνεδρίου «Houston Aortic Symposium», η επισκεψή μας ολοκληρώθηκε στην Κλινική του Anthony Estrera, το Heart and Vascular Institute, το οποίο στεγάζεται στο Νοσοκομείο Memorial Hermann. Το Νοσοκομείο είναι μέρος του Texas Medical Center, το οποίο είναι το μεγαλύτερο ιατρικό κέντρο της υφηλίου και έχει πολλά ανεξάρτητα Νοσοκομεία.

Η επίσκεψη αυτή υπήρξε ιδιαίτερα διαφωτιστική για τους νέους συναδέλφους, καθώς οι εντυπώσεις που απεκόμισαν ήταν εξαιρετικές και η εμπειρία να βρεθούν στο Συνέδριο και μετά στο Νοσοκομείο δια ζώσης μοναδική.

Ευελπιστώ να πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδρομές στο μέλλον.



43 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
καρδιοχειρουργός (2).gif
bottom of page